MN purchased AU biz

Posted on November 12, 2007. Filed under: Business/Finance |

Та Сиднейд анх ирж байгаа бол эсвэл түр зочлоод буцаж байгаа бол Сидней хотын төв дэх Монгол эзэдтэй хоолны газраар үйлчлүүлж, Сидней хотын Монголчуудтайгаа холбогдож, харилцаа холбоо үүсгэх сайхан боломж нээгдсэнийг танд дуулгая. Та харийн газар Монгол хоолоо үгүйлж байгаа бол дараах хаягийг зориорой.

303 Pitt St,

Sydney NSW 2000

(map: www.whereis.com.au Town Hall Station болон Sydney Tower-н хажууханд)

Нийтийн тээврийн хэрэгсэлээр аялах маршрут олох:

http://www.131500.info/realtime/default.asp

Энэ хоолны газарт хэсэг монголчууд олон жил ажиллаж ирсэн бөгөөд худалдан авч эзэд нь болж буй андууд маань цаашид үйл ажиллагааг нь үргэлжлүүлж, хөдөлмөр бүтээлээрээ бүхнийг даван туулаад, их зүйлийг амжуулж, харийн нутагт харийнханаас дутахгүй сайхан явна гэдэгт эргэлзэлгүй итгэж буй Сиднейгийн Монголчуудаа төлөөлж тэдэндээ урам зориг, хүч чадал, өндөр орлого, ололт амжилт, сайн сайхан бүхнийг хүсэн ерөөж бүх Монголчуудаа өргөнөөр ирж үйлчлүүлэхийг уриалж байна.

———————

Та бүгд доорхоос бас санаа авах, нэмж сонордуулах зүйлс байвал  gegeen@gegeen.com хаягаар холбогдоорой.

– Тэмдэглэлт үйл явдал, төрсөн өдөр, шинэ жил, бусад баярууд, найз нөхдийн болон нийтийн цугларалт зохион байгуулахад захиалга өгч болох Монголчуудтай холбоотой албан ёсны газартай болж байгаа нь тун сайшаалтай хэрэг.

– Мөн ажлын байр үүсгэж, Австрали улсад бизнесийн үйл ажиллагаа явуулж буй анхдагчдын эгнээг тэлж байгаад нь маш их талархаж байна.

– Гадаад улсад Монголоо санаж буй зон олондоо Монгол хоолоор үйлчилж, Монголчуудаа уулзаж, танилцан, ярилцаж суух газартай болгож байгаа нь эх орон нэгтнүүдийнх нь хувьд элэг дэвтээм үйл явдал мөнөөс мөн.

– Сиднейд аялалаар болон ажлаар түр ирээд буцаж буй хүмүүст гадны хоол унд таарахгүйн зовлон үгүй болж, хэсэгхэн ч болов хэрэгцээг нь хангах, сонголт хийх боломж үүсгэж байгааг нь бас онцлон тэмдэглэх хэрэгтэй.

– Цаашид үйл ажиллагаагаа өргөжүүлж, эх нутгийнхаа хүнсний бараа бүтээгдэхүүнээр үйлчлэх, Монголчууддаа санал болгох үндэс суурь нь тавигдаж байна гэж үзэж байна. Экспортын архи, Монгол чихэр печень, цай, хоолны орц, хүнсний зүйлсийг бизнесийн шугамаар бага хэмжээгээр оруулж ирэх боломж алсдаа үүсч болох юм.

– Монголоо сурталчлах, Монгол хоолыг гадныханд танилцуулах, Монголын талаарх Австраличуудын мэдлэгийг тэлэхэд маш том нөлөө үзүүлж чадна гэж бодож байна. Үүнд гадныхантай ажилладаг хүмүүс хамт ажиллагсадыгаа эсвэл хэлний курсын оюутнууд болон сургуулийн хүүхдүүд ангийнханыгаа “Buuz Excursion”-д авч явах санал гаргаж болно. /Бусад азиуд энэ тал дээр их олон жилийн уламжлалтай, сургуулиудтай гэрээтэй, жил бүр үндэснийхээ хоолыг гадныханд танилцуулах үйл ажиллагааг тодорхой хөлсөөр зохион байгуулсаар ирсэн/

———————

Та бүгд нутаг нэгтнүүдээ Австрали улсад хөл алдалгүй сайн сайхан явж байгаад баярлан, тэднийгээ байнга дэмжиж, урмаар, биеийн хүчээр, мэдээллээр, санхүүгээр, зар сурталчилгаагаар гэх мэт чадах мэдэх зүйлсээрээ туслан, Австрали Монгол танилууд, найз нөхөдтэйгээ очиж үйлчлүүлж байхыг хүсье.

Санжид Сумъяагийн хамт олонд дахин амжилт хүсье!

Mongolian Food in Sydney

Mongolian Food in Sydney

Khuushuur, Fried Meat Pie

Many readers asked us for a simple recipe of truly Mongolian dish. Find out how to cook hushuur, fried meat pie, a belowed dish for any Mongol. [ full story ]

5 khuushuur for 10aud

Where to eat:

303 Pitt St,

Sydney NSW 2000

(map: www.whereis.com.au Town Hall Station болон Sydney Tower-н хажууханд)

Нийтийн тээврийн хэрэгсэлээр аялах маршрут олох:

http://www.131500.info/realtime/default.asp

.

People, who would like to explore many other Mongolian traditional cuisines or organize an activity to introduce Mongolian food to others, please contact: gegeen@yahoo.com

More: http://gegeen.wordpress.com/2007/11/12/mn-purchased-au-biz/

Khushuur or Fried Meat Pie

http://www.mongoliatoday.com/issue/8/khushuur.html
Khushuur or fried meat pie is very popular in Mongolia and quite simple to cook as it requires only meat, flour, onion and meat.

Ingredients for four persons serving:

– 0.5 kg of tender mutton or beef
– 0.5 kg of flour
– 2-3 mid size onions
– salt, seasonings
1. Make soft dough, let it stay for while in closed jar or container.

2. Prepare minced meat. Mongols prefer to cut meat by hand believing that this method preserves meat’s taste and juice.

3. Cut onions into small pieces and add to minced meat. Add salt to your taste and 3- 4 soup spoons of cold water. Mix meat and onions well and add some garlic, pepper or minced carrots, cabbage or turnip to soften the taste.

4. Remember that dough should be elastic and not stick to hands. Make dough roll and then cut it into small pieces of about 50 gram each. The dough piece size depends on how big khushuur you want to cook.

5. Flatten each dough piece with wooden roll stick into thin, 2-3 mm deep round circle.

6. Put in some minced meat on half of the rolled dough and then fold it from two sides making a roughly hand size half moon shape.

7. Stitch tightly the sides. Just before sealing off the khushuur make sure to softly press it from two sides to press out excessive air or otherwise khushuur may blast during the frying.

8. Heat a frying pan and then fry khushuur from both sides until it acquires brown color.

Khushuur are served with salads, salted vegetables and/or soybean sauce. Instead of fork one can use own hands. But be careful while biting khushuur as hot juice may splitter.

Bon appetite! Or “Saikhan khol-loo-roi!” as Mongols say.

Posted in AU News.

Make a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers like this: